zondag 31 mei 2009

Dag 5: Cirauqui - Estella


Het is 6 uur. We hebben een slechte nacht gehad. Voor de refugio slaat de klok om het kwartier en buiten zijn ze nog steeds aan het feesten. Maar tegen 7 uur zijn we weer weg. Het belooft weer een snikhete dag te worden. We hebben besloten om er een rustige dag van te maken en in het stadje Estella te stoppen, slechts 16 km verder. De jonge 'party animals' zijn nog aan het feesten. Als we er voorbij komen, wil een meisje per se op de foto met Hugo. Haar vriend heeft alle moeite om hen in de zoeker van zijn toestel te krijgen. Met een 'buen camino' wuiven ze ons uit.

Behalve enkele steile hellingen is het een rustige, mooie wandeling tot Estella. Om 11 uur zijn we er al. De refugio gaat pas open om 13 uur en dus gaan we op zoek naar een internetcafé waar we wat foto's kunnen opladen. Tevergeefs. Na 3 internetshops (locatorios) te hebben bezocht zijn we nog geen stap verder. Ofwel hebben de computers geen USB-poort of ze zijn zo beveiligd dat je er geen upload van foto´s kunt doen. Dus voorlopig zullen jullie het met het geschreven verhaal moeten stellen.

Op het mooie kerkplein van Estella ontmoeten we het jonge Hongaarse koppel weer. De broer van het meisje is er nu ook bij. Hij heeft net 2 dagen geleden de Camino uitgelopen en is al liftend teruggekeerd om enkele dagen met zijn zus mee te stappen. Het wordt een gezellige babbel bij enkele cañas (pintjes). Even later voegt een jonge pelgrim uit Québec (Canada) zich bij het gezelschap. Hij is geboren op 9 juli 1983, net 2 jaar jonger als Tom. En maar zeuren dat in Spanje de winkels in de vroege namiddag gesloten zijn, niemand vriendelijk is bij de bediening, dat iedereen alles zomaar op de grond gooit in de café's en hij zijn ma niet kan bellen. We geven hem een pint en wat levenslessen mee, o.a. dat hij zich beter zal voelen als hij andere culturen en gewoonten niet met zijn Canadese maatstaven zal beoordelen. En als hij blijft zeuren kan hij altijd nog een lap rond zijn oren krijgen van Jenny.

De benen van Jenny zijn een beetje opgezwollen, waarschijnlijk van de warmte (niet van het bier). Daarom zoeken we al om 21 uur ons bed op.

Al 115 km gegaan, nog 703 km te gaan.


4 opmerkingen:

  1. Dag nonkel Hugo en tante Jenny,

    met veel belangstelling lees ik jullie blog en pelgrimsavonturen. Er lopen dus toch nog meer zotten rond in de familie. Ik heb pas mijn 5de vredesmissie en International Peace Marathon Kigali beëindigd. Bijgevolg op een aparte manier toch wat verbonden met julie avontuur ... Doe dat daar nog goed en veel succes !

    Roel Truyers
    charityrunner
    http://marathonofpeace-kigali.skynetblogs.be

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geboren in '83 ? Niet in '38 ? Zo zeuren dat is meer zoiets voor een ouwe zaag gelijk ik...
    Maar al die andere interessante mensen, zoals bv. die Zwitser... Chapeau !
    En, het teckeltje - of zoals de Engelsen zeggen "procession dog" - nog gezien ?
    Zelfs zonder foto's is jullie relaas kleurrijk en levendig !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sorry ! Naam vergeten

    Elza.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Elke stap is er eentje dichter bij de aankomst!
    Ook wij hier in Zonhoven volgen met de hele familie jullie avonturen.
    Elke dag kijken we met plezier vanuit onze luie bureaustoel naar jullie relaas van de voorbije tocht. En jaloers dat wij zijn ...
    Vergeet niet op tijd te 'drinken'.

    Groetjes

    Roger, Godelieve, Patricia, Sigrid en de hele verdere aanhang

    BeantwoordenVerwijderen