maandag 8 juni 2009

Dag 13: San Juan de Ortega - Burgos


Om 6 uur maakt Jenny Hugo wakker. Zoals gewoonlijk zijn de Duracell-pelgrims al in de nacht verdwenen. Tegen 7 uur zijn wij ook op weg.


De lucht is grijs en er is geen spatje blauwe lucht te zien. Een stevige wind blaast ons recht in het gezicht. Even later dienen de poncho's voor het eerst sinds Saint Jean Pieds de Port naar boven te worden gehaald. Een goed uur later zijn we in het dorpje Agès, waar we gisteren hadden willen overnachten. Hugo's onderste ledematen, pikkelpoot en trekkebeen, doen het naar omstandigheden goed.


Het gaat verder naar Atapuerca. We eten er een lekkere appeltaart en een puddingkoek. Na het dorpje komt de klim naar het plateau van Matagrande (1100 m). Bergop is geen probleem en we halen zowaar andere pelgrims in.


Na 3 uur onderweg zien we Burgos aan de einder liggen, maar het wordt nog 5 uur stappen tot we er zijn. Een tijdje later komen we op een oneindig lange expresweg terecht, die langs een aaneenschakeling van fabrieken en werkplaatsen loopt. Doodvervelend, maar den Spaanschen medenmensch moet ook zijn brood kunnen verdienen. Het is ondertussen pijpenstelen en oude wijven beginnen regenen, maar we blijven allebei goed gemutst.

In het prachtige oude centrum van Burgos aangekomen laten we de refugio voor wat ze is. Na 14 dagen trakteren we ons op een kamer in het hotel Norte y Londres. Een oud hotel uit de jaren '20 van de vorige eeuw, maar door zijn eigenaars in uitstekende conditie gehouden. Jenny kan lekker ontspannen in een ligbad, zalig gewoon! De rest van de dag houden we het rustig en 's avonds gaan we lekker uit eten. Morgen slapen we uit, want we houden een dag rust.

Al 304 km gedaan, nog 514 te gaan.

6 opmerkingen:

  1. Geniet maar van jullie dagje rust, jullie hebben het dubbel en dik verdiend! Trouwens een leuke blog, fijn om jullie pelgrimsavonturen te volgen! Nog veel succes!

    groetjes,
    An

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto van jullie beidjes.
    Elza.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nen dikke proficiat! We genieten elke dag van uw verhalen! Ge zijt bijna in de helft.We zullen in Italië een kaarske branden...Ciao!!!
    Herman en Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een dagje rust inlassen is een prima idee ; 't zal deugd doen. En Burgos is inderdaad prachtig.
    In 1966 toerden Papa, Mama en de "Klein" de ganse maand juni met de wagen door het Spanje van Franco, onzaliger gedachtenis. Van San Sebastian ging de tocht over Vitoria naar Burgos. En zo verder naar Barcelona via o. a. Valladolid, Aranda de Duero, Salamanca, Avila, Segovia, Madrid, Toledo, Cuenca, La Mancha, Murcia, Valencia. Het binnenland zo ongerept... en, men kon toen soms een uur rijden zonder een tegenligger te zien. Mooie herinneringen aan lang vervlogen dagen !
    Morgen, woensdag, hervatten jullie dus de bedevaart, fris en monter.
    De eindzege is in zicht !
    Van harte het allerbeste,

    Elza.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik krijg er koud en warm tegelijk van . Gewoon knap om te zien hoe jullie dit doen . Katelijn

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kijk al rijkhalsend uit naar het vervolg....
    spannend,boeiend,leerrijk..gewoon prachtig om volgen.Hopenlijk dus ook prachtig om doen!!nog een prachtige verdere bedevaart toegewenst.
    "god blessing you"

    Ludo & Hedwig

    BeantwoordenVerwijderen