woensdag 10 juni 2009

Dag 14: Burgos - Hornillos del Camino


Om kwart voor zes loopt Hugo's gsm af. En tegen 7 uur lopen we door de verlaten straten van het oude Burgos, op enkele andere pelgrims na. Dan doorkruisen we ietwat troosteloze wijken met woonkazernes. Even later laveren we een dik uur langs autosnelwegen en spoorbanen. Na 2u45 stoppen we in Tardajos waar Hugo een bocadillo met spek en kaas eet. Jenny stoomt onmiddelijk door naar het kleine kamertje om de waterhuishouding weer onder controle te krijgen. Daarna neemt ze een energieboost door het nuttigen van een chocoladebroodje.



Na het stadje verandert het landschap drastisch. We stijgen langzaam naar een hoogvlakte en zover het oog rijkt, zien we graanvelden. Hoewel dikke zwarte wolken boven ons drijven, blijven we van regen gespaard. De tijdelijke vennootschap tussen Sint- Jakob en Novartis - de pharmaproducent van Volaren zalf en pilletjes - zorgen ervoor dat Hugo's rechterbeen zo goed als normaal functioneert. Ook zijn linkerbeen is aan de beterhand. Of is het betervoet?



Iets na 12 uur komen we in Hornillos del Camino aan. We krijgen een stapelbed op een kamer van 12 personen. Na 2 dagen hotel hebben we, vreemd genoeg, dit gemeenschapsgevoel gemist. We zijn weer thuis op de Camino. Na de siesta gaan we nog iets drinken op het terras van de enige bar in het dorpje. Even later komt Angelica en Gary aanwaaien. Hij heeft, zoals ondertussen genoeglijk bekend, een onfeilbare neus voor de bron van het gerstennat.


(Gary from Liverpool, met de pint)

Al 316 km gedaan, nog 492 te gaan.

3 opmerkingen:

  1. Het was alweer enkele dagen geleden dat we onze computer hadden opgestart. Nu hebben we jullie avonturen als een bestseller gelezen en bekeken. Boeiend! Je zou er jaloers van worden als je er zo moe niet van werd. Forceer jullie niet maar probeer door te zetten. We zijn benieuwd naar het vervolg van het verhaal.

    Bernadette en Robert.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gary veroverd stillaan een plekje in mijn hart. En zo'n spaans pintje, dat is eigenlijk gewoon gelijk aan twee bocadillo's, niewaar? Dus door er een paar achterover slaan, hebt ge eigenlijk stevig gegeten.
    Gary heeft da slim bekeken...

    Proost aan de Pelgrims.
    Tom.

    PS. Mijn nieuwe website is klaar. Klik op mijn naam om de link te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi pelgrims, zo te lezen gaat de tocht gestaag verder. Hopelijk vind ik tijdens onze vakantie in Pornic internet om jullie boeiende verhalen te lezen. Nog veel wandelgenot en bijna al de middelen heiligen "Het doel".

    BeantwoordenVerwijderen